2012. október 23., kedd

Téli játékszer, a Fitotron kamra

Üdvözlök mindenkit!
Hát igen, már jó régen jelentkeztem, sajnos sok elfoglaltságom volt. Igazából most sem a növényekről lenne szó, hanem a gépész lelkem alkotásának a Fitotron kamrának. De mi is ez a kamra? Az a lényege, hogy bármikor növeszthetőek benne növények, mert a megvilágítást, hőmérsékletet miegymást be lehet benne állítani. Ilyen van például az MTA Martonvásári Intézetében, csak elég nagyok.

 Internetről szedtem ezt a képet, ezek komolyabb kamrák. Tehát a kérdés gondolom mindenkiben felmerült, miért építek egyet, ha lehet venni? Hát..nincs kb 40 millió forintom egy ilyenre. Amit én építettem nagyjából 40 ezer forintból készen lett és használható. Nagy különbség igaz?
Igen egyszerű rendszert állítottam össze. A kamrám 14mm vastag OSB lapokból áll. Megvilágítást LED-ekkel oldom meg, mivel olcsóak, alacsony a fenntartási költségük, ráadásul rengeteg méretben és színben megtalálhatóak. Nem nagyon szaporítanám a szót a kamráról, hiszen néhány héten belül már jön a Fitotron Kamra 2.0, ami jobb és erősebb lesz mint az előző! Addig is köszönöm a türelmet! :)